Ако ви предстои ремонт на банята, най-вероятно сте се замисляли, защо да не си сложите лира. Често хората смятат, че лирата за баня е излишен аксесоар, но след като научите малко повече за нея може и да промените отношението си.

Насоки за правилен избор

От основно значение е големината на банята ни, тъй като всички отоплителни уреди се избират спрямо кубатурата на помещението. Важно е дали ще вземем алуминиева лира или стоманена. Както знаем, алуминият има много добра топлопроводимост, за разлика от стоманата, също така той не корозира.

Лирите имат най-разнообразни приложения, които не са ограничени само до банята. Те могат да бъдат сложени както в антрето, така в гардеробна, мазе, мокро помещение и други. Различните цветове и форми на тръбите и ребрата ги правят един красив аксесоар, който освен това е и функционален за всеки дом. Правят вашите кърпи, дрехи и палта топли, а освен това помагат за регулирането на температурата и влажността в стаята, което от своя страна предотвратява появата на плесен. Лирите обикновено се поставят във влажни помещения.

Лирата за баня е отоплителен уред, той се предлага в богата гама от форми, технически характеристики, размери и е изработен от различни видове материали. Това не е само декоративен елемент на който да изсушите кърпите си, без този уред помещението ще бъде студено и некомфортно през студените дни. Когато банята не е добре затоплена, ще ви бъде много трудно да се отпуснете и да се насладите на приятния душ или вана.