Ползи от лири за баня

Електрическата лира за баня е незаменим елемент в модерната баня – тя е елегантна, дизайнерска и най-вече създава незаменим комфорт. Когато си помислите за лирата за баня в съзнанието ви изникват луксозни хотели и спа центрове – така ли е? Грешка! Електрическата лира за баня е незаменим помощник и у дома, при това целогодишно. Ако в главата ви се заформя въпросът – защо са ми топли кърпи през лятото, ето няколко насоки за размисъл.

Хигиената в банята

Електрическата лира за баня, а и всяка друга лира, деликатно затопля кърпите, но по-важното всъщност е, че ги държи сухи. Това е полезно, не само при влажен климат и студено време, а и за да поддържате хигиена в самата баня – сухите кърпи не позволяват развитието на болестотворни микроби и мухъл.

Освен това електрическата лира за баня спестява вода и електроенергия – когато кърпите остават сухи, те не се нуждаят от пране толкова често. Това автоматично означава, че си спестявате не само водата и тока за пускане на пералня, но и време, за извършване на тази рутинна операция.

Топли кърпи

Ползи от лири за баня за Вашата баня

Няма нищо по-приятно от това, след топъл душ или дълга вана да ви обгърне нежността на пухкава и топла хавлия. Сутрин докато се разсънвате или вечер преди сън, Вашето тяло ще оцени високо грижата за неговия комфорт. Електрическата лира за баня осигурява това удоволствие 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дена в година. По всяко време, когато вие пожелаете ще разполагате със сухи и приятно топли кърпи.

Стресът в ежедневието

В ерата на телекомуникациите стресът е навсякъде около нас. Времето в което сме сами със себе си прогресивно намалява. Всяка възможност за релаксация трябва да бъде максимално използвана, а банята е едно от малкото ни ежедневни удоволствия, даващи възможност за пълноценна отмора. Горещият душ или вана ще накарат тялото Ви да се отпусне и разтовари от насъбраното напрежение, а след това затоплените от електрическата лира меки кърпи ще Ви обгърнат, за да се насладите максимално на момента. Кой не заслужава малко блаженство в собствения си дом?

Стилен детайл

Лирите за баня и техните ползи

Електрическите лири за баня се предлагат в различни размери и форми, като дават финален щрих в дизайна на банята. Дали търсите класическа изтънченост, съвременна визия или максимален лукс, Hammam предлагат различни модели електрически лири подходящи за всеки размер и стил баня.

Стомана, дърво или стъклото, изберете основният акцент в интериора на помещението и придайте завършеност с електрическа лира в избрания от вас водещ материал. Bravo е пример за иновативен дизайн с темперирано стъкло върху корпуса на електрическата лира за баня. Фасада с импрегниранo дърво, масив предлагат моделите Gemini и Hera. Полирана или сатинирана стомана може да изберете при модели електрическа лира за баня, като Vista или Rado.

Съхранението на кърпи може да бъде красиво

В динамиката на 21-ви век, намалява не само свободното ни време, но и размера на помещенията в жилището. Много често банята е ограничена в порядъка на 3 до 5 кв.м., в които трудно може да поставим всичко, което ни се иска. Съхранението на кърпите е най-правилно да бъде там, където те ще бъдат ползвани, но шкафовете изяждат не малко пространство, за разлика от електрическата лира за баня, която излиза напред от стената с не повече от 18 см. Съхранявайте кърпите елегантно и със стил, закачени върху електрическа лира за баня.

Най-после ще трябва да стигнем и до лошата новина – трябва да избирате между невероятно много комбинации от размери, материали и цени. Е, аз ще се постарая да помогна, като споделя нашия топ 5 на електрическите лири за баня, които най-често са предпочитани от клиентите:

Топ 5 най-търсени електрически лири за баня

Всички модели по-долу са на сертифицираната в Италия, марка Hammam. Моделите са на водни лири, които предлагат опцията и за електрическо загряване, след поставянето на допълнителен нагревател.

1. Достъпната електрическа лира за баня – Alya

Какви са ползите от лирите за баня

Този модел е един от най-търсените заради цената, която при най-малкия размер и мощност е 138 лв. За да работи самостоятелно от парното отопление е нужно допълнително инсталиране на електрически нагревател, в този случай цената става 273 лв. Моделът се предлага със стоманен корпус и от 2 до 5 години гаранция, в зависимост от начина на затопляне.

2. Лукс и дизайн с Corvus

Някои от ползите на лирите за баня

Съвременният дизайн на Corvus прави този модел, незаменим помощник на интериорните дизайнери. Лирата се вписва, както в бани с класически материали като мрамор и мозайка, така и при тези използващи съвременни епоксидни полимерни покрития. Елегантния и модерен дизайн в комбинация с 10 години гаранция са оправдана причина за цена от 4063.50 лв. Моделът предлага възможност за комбиниране на воден и електрически режим за затопляне, чрез допълнителен нагреватал.

3. Универсалната лира – Laris

Лири за баня - ползи

Това е най-компактния модел на Hammam за България. С височина едва от 43 см. и ширина не повече от 60 см. Друга причина и вие да се спрете на този модел електрическа лира за баня е неговият дизайн – повърхността на корпуса е матирана, а монтажът е хоризонтален. Използваният материал за електрическа лира Larisa e неръждаема стомана, тип 304.

4. Голямата лира на достъпна цена, това е Mina

Ползи от лири за баня

Електрическа лира Mina се предлага в различни размери и мощности, започвайки от 50 х 70 см при 250 W и стигайки до 50 x 120 см. с мощност от 400 W. Цената започва от 196 лв. и се покачва в зависимост от финалното покритие на стоманения корпус, растящата мощност и размери.

5. Стъкло и стомана с Daphne

Какви са ползите от лирите за баня

Това е един от малкото модели на пазара, които предлагат комбинация от закалено стъкло и неръждаема стомана. Тази лира, може да бъде акцент във всяка баня. Стилният дизайн и достъпната му цена от 1977.57 лв., прави модела предпочитан от ценителите на красивото.